• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Dauw op de aarde

De zending van de kerk in de wereld

Auteur(s): dr. J.H. van Doleweerd
Serie: Theologische thema's
Pagina's: 240

Dit boek wil het gezonden zijn van de kerk in de wereld in rapport brengen met de actuele ontwikkelingen dichtbij en verder weg. Gezien de complexe werkelijkheid en de secularisatie in Nederland leven er op dit punt veel vragen. Wat is de Bijbelse inhoud van de roeping van de kerk in de wereld? Hoe geven wij deze in de eenentwintigste eeuw gestalte in de nabije omgeving en over de landsgrenzen? Wat onderwijzen we hierover in catechese, prediking en pastoraat?

Dit boek is geschreven tegen de achtergrond van historische opvattingen en actuele ontwikkelingen in de missiologie. In de evangelicale traditie is de laatste jaren veel over zending en missionair werk gepubliceerd. Ook in eigen land is een nieuwe traditie ontstaan van missionaire gemeentevorming in diverse grote steden. Tegen deze achtergrond verwerkt de auteur de uitgangspunten van de gereformeerde theologische traditie in een actuele visie op zending. Gereformeerde theologie is vitaal, relevant en actueel, ook voor de missiologische vraagstukken van nu.

Dr. Jan H. van Doleweerd (1961) is missioloog en theologisch docent. Hij promoveerde in 2012 op Viva Vox Dei, een hermeneutische studie over het zelfgetuigenis van de Schrift. Hij is namens de Zending Gereformeerde Gemeente verbonden aan de Theologische Hogeschool Johanes Calvin te Denpasar Indonesië. Eerder was hij werkzaam in Afrika en Latijns-Amerika.

In de serie Theologische Thema’s worden actuele theologische vragen doordacht vanuit het gereformeerd belijden. Doelgroep: theologen, ambtsdragers en geïnteresseerde gemeenteleden binnen de gereformeerde gezindte. 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook verschenen in de serie Theologische thema's

Recensies

De schrijver is missioloog en theologisch docent (nu in Indonesie). Eerder was hij werkzaam in Afrika en Latijns-Amerika. In deze uitgave brengt Van Doleweerd de ontwikkelingen in zending en evangelis... + lees meer


drs. I. A. Kole in Reformatorisch Omroep op 18-11-2014

Nu er in de evangelicale traditie de laatste jaren veel over zending gepubliceerd is en in grote steden allerlei missionaire initiatieven tot gemeentevorming van de grond komen, is het volgens dr. J.... + lees meer


dr. G.C. Vreugdenhil in Reformatorisch Dagblad op 14-01-2015

Soortgelijke titels