• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Ik geloof

Een eenvoudige verklaring van de Apostolische Geloofsbelijdenis

Auteur(s): Petrus Martyr Vermigli

In 1542 vluchtte de voormalige monnik Petrus Martyr Vermigli voor de inquisitie vanuit Italië naar Zwitserland. Om zijn achtergebleven geestverwanten te bemoedigen, schreef hij zijn eerste boek: een catechismus in het Italiaans. Hierin legt hij stap voor stap de Apostolische Geloofsbelijdenis uit. Op een heel toegankelijke manier komen zo de belangrijkste elementen van het christelijk geloof aan de orde.

Steeds weer stelt Vermigli Christus centraal en richt hij zich op het nut en de troost van wat we geloven. Zo verdiept hij op een fijnzinnige manier ons besef van de rijkdom van het christelijk geloof. Hij maakt duidelijk dat alleen de gereformeerden werkelijk katholiek zijn.

Vermigli’s boekje is nog altijd niet verouderd. De inhoud ervan vormt een bruikbaar hulpmiddel om onze kennis van de Bijbel en de gereformeerde geloofsleer op te frissen.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Petrus MartyrVermigli (1499- 1562) vluchtte in 1542 voor de inquisitie vanuit Italiƫ naar Zwitserland. Om zijn achtergebleven reformatorisch- gezinde landgenoten te bemoedigen, schreef hij in het Ital... + lees meer


Bewaar het Pand in Bewaar het Pand op 19-06-2018

De grote Italiaanse reformator Petrus Martyr Vermigli (1499-1562) is ons relatief onbekend. Het is daarom een goed idee geweest van C.L. Freeke dat hij diens verklaring van het Apostolicum voor het ee... + lees meer


ds. H.A. van Zetten in De Saambinder op 13-09-2018

Ook interessant