• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Opvoedingsreis

Bijbelse opvoeding in de praktijk

Auteur(s): Frans van Hartingsveldt, Andrea van Hartingsveldt-Moree
Serie: Opvoedingsreis

Bij de geboorte van een baby beginnen ouders aan een opvoedingsreis. Meer dan ooit is het belangrijk dat ouders zich op die reis voorbereiden en dat ouders die al een poosje op reis zijn, koers houden. Een Bijbelse opvoeding staat haaks op deze tijd en gaat tegen de stroom in. Een voortdurende bezinning op opvoeding is daarom nodig.

Met behulp van Opvoedingsreis denken ouders na over het doel van de opvoeding, de weg daar naar toe en de bagage die voor ouders en kinderen op die reis nodig is. Elk hoofdstuk heeft een Bijbelgedeelte als uitgangspunt, waarna lijnen getrokken worden naar de dagelijkse opvoedingspraktijk. Vragen en een casus brengen de onderwerpen dichtbij. Deze uitgave is geschikt om als ouderpaar samen door te nemen, maar kan ook op een opvoedingskring in de kerkelijke gemeente gebruikt worden.

Frans en Andrea van Hartingsveldt zijn door studie, gezin en werk nauw verbonden aan opvoeding en onderwijs. Ze zijn betrokken (geweest) bij opvoedingskringen in de gereformeerde gemeente van Elspeet, van waaruit dit boek is ontstaan.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook verschenen in de serie Opvoedingsreis

Recensies

Frans en Andrea van Hartingsveldt zijn door studie, gezin en werk verbonden aan opvoeding en onderwijs. Dit boek is ontstaan door deelname aan opvoedingskringen in de GG in Elspeet. De opvoedingsreis... + lees meer


drs. I. A. Kole in Reformatorische Omroep op 06-02-2020

Opvoedingsreis. De titel van dit boekje geeft meteen al denkstof. Het begrip opvoeding is breed. Het woord reis behelst in elk geval de aanwezigheid van een begin en een beoogd einde. + lees meer


Anja Helmink in Reformatorisch Dagblad op 30-06-2015

Ook interessant