• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Opvoedingsreis deel 2

Bijbelse opvoeding en huisgodsdienst

Auteur(s): Frans van Hartingsveldt, Andrea van Hartingsveldt-Moree
Serie: Opvoedingsreis

Bij de geboorte van een baby beginnen ouders aan een opvoedingsreis. Meer dan ooit is het belangrijk dat ouders zich op die reis voorbereiden en dat ouders die al een poosje op reis zijn, koers houden. Een Bijbelse opvoeding staat haaks op onze tijd en gaat tegen de stroom in. Een voortdurende bezinning op opvoeding is daarom nodig.

Met behulp van Opvoedingsreis deel 1 denken (aanstaande) ouders na over het doel van de opvoeding, de weg daar naar toe en de bagage die voor ouders en kinderen op die reis nodig is. Dit is het fundament of uitgangspunt van een Bijbelse opvoeding. In Opvoedingsreis deel 2 wordt dit concreet ingevuld voor de godsdienstige opvoeding of huisgodsdienst:, bidden en Bijbellezen met kinderen, mee naar de kerk en dergelijke.

Elk hoofdstuk heeft een Bijbelgedeelte als uitgangspunt, waarna lijnen getrokken worden naar de dagelijkse opvoedingspraktijk. Vragen en een casus brengen de onderwerpen dichtbij. Deze uitgave is geschikt om als ouderpaar samen door te nemen, maar kan ook op een opvoedingsgroep in de kerkelijke gemeente gebruikt worden.

Frans en Andrea van Hartingsveldt zijn door studie, gezin en werk nauw verbonden aan opvoeding en onderwijs. Ze zijn betrokken (geweest) bij opvoedingsgroepen in de gereformeerde gemeente van Elspeet, van waaruit dit boekje is ontstaan.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook verschenen in de serie Opvoedingsreis

Recensies

In deel 1 stond centraal het uitgangspunt van een Bijbelse opvoeding. In deel 2 wordt dit concreet ingevuld voor de godsdienstig opvoeding of huisgodsdienst: bidden en Bijbellezen met kinderen, mee na... + lees meer


drs. I. A. Kole in Reformatorische Omroep op 06-02-2020

Andrea van Hartingsveldt, bekend van haar Bijbelstudies voor vrouwen, de serie Komt kinderen en artikelen in de GezinsGids, schrijft samen met haar echtgenoot Frans nu de serie Opvoedingsreis. Het twe... + lees meer


Anja Helmink-Stam in Reformatorisch Dagblad op 30-06-2016

Ook interessant