• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Moederzegen

Opnieuw heeft Eline Zandee-Kranendonk na haar eerste boekje ”Verwachten” een boekje geschreven, nu over ‘Moederzegen’. Ze schrijft over haar gedachten, vragen, twijfels en inzichten. Kwetsbaar, eerlijk en recht uit het hart. Gods Woord en de bemoedigingen die ze hieruit mocht krijgen, vormen een rode draad.

Ik citeer enkele gedachten en uitspraken: ‘Moeder zijn is iets prachtigs, iets bijzonders. Dat merk je weer wanneer je de diepe liefde voelt tussen jou en je kind. Het is niet altijd eenvoudig. Want juist in het moederschap kom je zoveel van jezelf tegen. Ongeacht het voorbeeld dat wij hebben gehad, zijn wij verantwoordelijk voor het voorbeeld dat wíj onze dochters en zonen nalaten. Welke ervaringen vormen hun beeld van een moeder? Zijn wij een zegen? 

Het gebed als moeder is fundamenteel. Wat mag er een uitzien zijn dat onze kinderen dienstbaar mogen zijn in Gods Koninkrijk. Er is geen groter vreugde voor een vader en moeder om te zien dat hun kinderen de Heere dienen’. In dit hoofdstuk staat een  inhoudsvol gedicht dat geschreven is door haar man: ‘God ziet een gelovige Hanna, die Samuël dag in dag uit opdraagt, die jaar in jaar uit, met toewijding, een ogenschijnlijk kleine rok naait, maar Samuël bij elke steek mag overgeven aan haar God’.
Een kind wil gezien worden in zijn of haar behoeften. ‘Liefde van een kind tot een moeder groeit wanneer een kind zich gezien en gehoord voelt door een moeder. Van jezelf is er zo weinig te verwachten. Job verzuchtte: ‘Wie zal een reine geven uit de onreine?’ (Job 14:4).
Open en eerlijk vertelt de schrijfster ook over de oer-moederliefde die ze mist bij de oudste kinderen van haar tweede man. Toen de schrijfster zelf liep te tobben met moedeloosheid werd ze omhoog gewezen. ‘Wat is het een zegen dat de Heere ons, moeders, kleine spiegels in huis wil geven, die elke dag opnieuw aan ons laten zien hoe overgave eruitziet. Elk moment waarop je kind naar je toe holt om troost, is een heenwijzing naar Hem. In Zijn troost is geen gebrek. Hij weet precies wat er nodig is’. En: ‘Bij het moederschap krijgen we de gave van het zien. Niet met onze ogen. Maar met ons moederhart. Want we zien veel verder dan onze ogen kunnen waarnemen. Laten we ons dan steeds tot Hem richten om zo een échte, blijde moeder te worden en te blijven’. Een aanrader als geschenk voor moederdag! 

Moederzegen

Eline Zandee-Kr...+
vanaf 1395