• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Spanning

Bijbel en actualiteit binnen het reformatorisch onderwijs

Auteur(s): W.J. de Potter, drs. D. van Meeuwen (red.)
Pagina's: 216

Er zijn tal van actuele theologische thema’s waar het reformatorisch onderwijs op dit moment mee te maken heeft en waarover wordt gediscussieerd. Het betreft onderwerpen als: de overdoop, een wereld die ‘in brand staat’, Schriftgezag, evangelische refo’s, de islam, de actualiteit van de belijdenisgeschriften en de uitverkiezing. Deze thema’s zijn niet nieuw. Ze speelden al in de Vroege Kerk en in de tijd van de (Nadere) Reformatie.

Dit boek gaat over de spanning tussen de Bijbel en de actualiteit. Centraal staat de vraag: Wat betekent de spanning tussen Bijbel en actualiteit voor ons persoonlijk, voor ons als school en voor ons optreden ten opzichte van onze naaste in de wereld. Er wordt gezocht naar antwoorden op de genoemde actuele vraagstukken; antwoorden vanuit de Bijbel, de rijke gereformeerde traditie en de praktijk van elke dag. De auteurs schuwen kritische zelfreflectie niet.

 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Het Hoornbeeck College publiceerde een gevarieerde toerustingsbundel voor reformatorisch onderwijspersoneel, getiteld: Spanning. Bijbel en actualiteit binnen het reformatorisch onderwijs. Het is een f... + lees meer


ds. H. A. van Zetten in Reformatorisch Dagblad op 23-03-2018

Ook interessant