• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Van Rome naar Jeruzalem

Over het leven van Louise Maria Oosten-Bieker (1905-1994)

Auteur(s): ds. L.H. Oosten

Het leven van Louise Maria Oosten-Bieker (1905-1994) werd langs een bijzondere weg geleid. Zij werd in Duitsland geboren in een roomse familie en had een moeilijke jeugd. Van nabij maakte ze de ellende van twee wereldoorlogen mee. Vanuit haar geliefde geboortestreek in Duitsland kwam ze naar Nederland. Daar kwam ze in aanraking met de Bijbelse, gereformeerde prediking, waardoor zij tot de levende en bevindelijke kennis van Gods Waarheid in Christus kwam. Enigszins op de achtergrond levend, had ze een innige omgang met de Heere. Haar gezinsleden troffen haar vaak aan als ze in gebed was, waarbij ze de troon van Gods genade zocht, zowel voor haar kinderen en kleinkinderen als voor kerk en land. Na een veelbewogen leven mocht zij ingaan in de eeuwige rust.  Zo liep haar weg vanuit 'Rome' naar het 'Jeruzalem dat Boven is'.

 

Ds. L.H. Oosten is hervormd emeritus-predikant binnen de Protestanse Kerk in Nederland. Hij diende de gemeenten van Wouterswoude, Hedel en St. Anthoniepolder.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Vanuit een behoudend rooms-katholieke familie in Duitsland kwam Louise Bieker in een orthodox-protestants milieu in Driebergen. Een weg die haar tot eeuwige zegen werd, is nu beschreven door haar zoon... + lees meer


Huib de Vries in Reformatorisch Dagblad op 06-04-2020

Ook interessant