• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Hoe een kat de melk mocht stelen

en 51 andere verhalen over Spurgeon voor kinderen

Auteur(s): Tony Hutter
Pagina's: 159

Toen een van de studenten aan Spurgeons domineesschool zijn studie afgerond had en dominee zou worden, gaf Spurgeon hem een heel vreemd advies mee. Hij stelde voor dat de man zich door hem zou laten opereren voordat hij vertrok! Dat zal wel even een verrassing voor de student zijn geweest. Spurgeon ging verder: ‘Ik ga een van je ogen eruit halen en een van je oren dichtnaaien en een muilkorf op je mond zetten.’ Dat klinkt als een tamelijk grote operatie aan ogen, oren en mond. Spurgeon voegde daar bovendien nog aan toe: ‘Een nieuw pak kun je trouwens ook wel gebruiken, maar zeg dan even tegen de kleermaker dat hij er zakken zonder bodem in moet naaien. Begrijp je deze gelijkenis? Wat zou jij op die vraag geantwoord hebben?

 

Deze verhalenbundel beschrijft allerlei gebeurtenissen uit het leven van Charles Haddon Spurgeon en is een vervolg op Hoe een spin het leven van een man redde. De tekst is geschreven door dominee Tony Hutter, een Engelse predikant, die net als Spurgeon al jong tot bekering kwam. Door de verhalen leer je Spurgeon steeds beter kennen. Bovendien vind je in elk verhaal iets belangrijks uit de Bijbel.

De 52 verhalen zijn geschikt om bijvoorbeeld op zondag thuis met elkaar te lezen. Ook kun je ze gebruiken als dagboek. Daarnaast zijn ze waardevol voor (zondags)scholen en kinderclubs.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

De bekende dominee Spurgeon had de gave om bijzonder beeldend te preken. Daarbij gebruikte hij allerlei gebeurte nissen uit het dagelijks leven. In Hoe een kat de melk mocht stelen worden diverse... + lees meer


J.M.A. van de Geer in GezinsGids op 04-01-2018

Ook interessant