• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is het leesniveau?

Het leesniveau is een instrument dat kinderen helpt een leesboek te kiezen dat in verschillende opzichten aansluit bij hun niveau. Dit niveau wordt door het Cito bepaald en toegekend. Het leesniveau vindt u achter op alle jeugdboeken van Uitgeverij De Banier in de leeftijdscategorie 6 tot en met 10.

 

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Bij alle boeken staat een indicatie van de levertijd. Voor de meeste boeken geldt een levertijd van 1-2 werkdagen. Wanneer de levertijd langer is, ontvangt u van ons bericht.

 

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

De bijdrage in verzendkosten bedraagt per bestelling € 2,95 voor 1 boek, en € 4,95 voor meerdere boeken.

 

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Wilt u uw bestelling wijzigen of annuleren? Neem zo snel mogelijk contact met ons op via verkoop@debanier.nl of (055) 5390650.

 

Met welke methode kan ik betalen?

U kunt betalen via iDeal. Deze betaalmethode is mogelijk voor iedereen met een Nederlandse bankpas en kaartlezer. Bij deze betaalmethode kunt u direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met uw eigen bank. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.

Wilt u per factuur betalen? Neem dan contact met ons op via verkoop@debanier.nl

 

Hoe kan ik een (of meerdere) boek(en) retourneren?

Is uw aankoop niet datgene wat u verwacht heeft, dan kunt u binnen een periode van 8 dagen na ontvangst van uw bestelling retourneren, mits het artikel ongebruikt en de verpakking niet geopend is. De verzendkosten zijn echter voor uw rekening. U ontvangt het aankoopbedrag exclusief de verzendkosten binnen 14 dagen retour. Neem contact op met verkoop@debanier.nl als u uw aankoop wilt terugsturen. U ontvangt dan verdere instructies.

 

Krijg ik automatisch mijn geld terug al ik een bestelling retourneer?

Zodra uw bestelling is ontvangen op het retouradres, ontvangt u het aankoopbedrag exclusief de verzendkosten binnen 14 dagen retour.

 

Ik heb een verkeerde bestelling ontvangen

Stuur een e-mail naar verkoop@debanier.nl, zodat u verdere instructies ontvangt hoe u het boek retour kunt sturen en het juiste artikel zult ontvangen.

 

Ik heb een beschadigd boek ontvangen

Stuur een email naar verkoop@debanier.nl met daarin het ordernummer, betreffende artikel en bij voorkeur een foto van de beschadiging, zodat de beschadiging beoordeeld kan worden. U ontvangt dan verdere instructie over de vernieuwing van het artikel.

 

Ik heb niet alle boeken ontvangen

Heeft u niet alle boeken ontvangen, en is dit niet op de pakbon aangegeven? Geef dan de missende boeken onder vermelding van uw ordernummer binnen drie dagen na ontvangst door via verkoop@debanier.nl.

 

Wat is een e-book?

Een E-book is een elektronische versie van een boek. U kunt het bestand openen en lezen op een e-reader of bijvoorbeeld op uw computer.

 

Welk formaat digitale boeken verkoopt De Banier?

Wij verkopen digitale boeken in ePUB-formaat.

 

Wat is Adobe Digital Editions?

Adobe Digital Editions is gratis software van de firma Adobe. Met Digital Editions kunt u digitale boeken lezen en beheren.

 

Hoe kan ik de benodigde software downloaden?

Klik hier om de Adobe Digital Editions software gratis te downloaden en installeren. Na het installeren van de benodigde software kunt u uw digitale boek lezen op de computer of uw e-reader.

Als u een Sony reader heeft hoeft u Adobe Digital Editions niet te installeren. U kunt dan gewoon het bijgeleverde besturingsprogramma gebruiken.
Nadat u een digitaal boek hebt gedownload verschijnt deze in Adobe Digital Editions. Als u uw e-reader hebt aangesloten via de USB-kabel op de computer verschijnt een nieuw icoon. U sleept de gekochte boeken naar dit icoon.

 

Welke apparaten zijn geschikt voor de e-books?

Deze apparaten en besturingssystemen ondersteunen E-books:

  • Windows
  • MAC
  • Diverse e-readers

Hoe bestel ik een e-book?

Een E-book kopen verschilt niet veel van de aankoop van een fysiek exemplaar. U voert uw gegevens in en rekent af zoals u gewend bent. Als de betaling succesvol is verlopen ontvangt u na enkele minuten een e-mail met een downloadlink. Als u op deze downloadlink klikt start het downloaden. U kunt het boek vervolgens op uw computer lezen of op een e-Reader.

 

Kan ik een e-book retourneren of de bestelling annuleren?

Dit is niet mogelijk. Op een E-book geldt geen recht van retour. Annuleren van de bestelling is om deze reden ook niet mogelijk.