• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Waarom duidt u deze tijd niet?

Historisch-theologisch levensverhaal

Auteur(s): ds. C. Blenk

Een man van twee werelden, zo ziet ds. C. Blenk zichzelf. Die van de geschiedenis en de theologie, die van voor de val van de Berlijnse muur en van daarna. Een man die vanuit een bevindelijk-gereformeerd arbeidersgezin zijn weg vond naar de hervormde kansel. In dit historisch-theologisch levensverhaal trekt ds. Blenk lessen vanuit de ervaringen die hij opdeed als mens, historicus, predikant, theoloog en reisleider. Zo schetst hij onder meer het belang van actuele prediking. Veel kennis deed hij op tijdens zijn (kerk)historische reizen. Lopen in het spoor van Luther, Paulus, Bijbelheiligen en ook Augustinus gaf hem veel vreugde en sensatie. Bezoeken aan zendingsgebieden zijn verrijkend, maar werken tegelijk relativerend ten aanzien van eigen overtuigingen, zo laat de auteur zien. De rode draad in het boek is dat kerk en theologie niet met de rug naar de wereldgeschiedenis mogen staan, maar uiteindelijk is het eeuwig Evangelie allesbepalend.

 

Ds. C. Blenk werd in 1974 bevestigd als hervormd predikant in Woubrugge. Daarna was hij verbonden aan Oudewater, Amsterdam en Delft. In 2005 ging hij met emeritaat. 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

In een interview in het Reformatorisch Dagblad van 30 maart 2020, gehouden naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek ”Waarom duidt u deze tijd niet?” vroeg de hervormde emeritus-predikant ds.... + lees meer


Ewald Mackay in Reformatorisch Dagblad op 24-04-2020

Ook interessant