• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Koninklijk afscheid

Auteur(s): David Hakkenberg

Hoe verliep de reis van de overleden koning Willem I vanuit Berlijn naar Delft? Welke predikant sprak bij de begrafenis van koningin Emma? Welke woorden klonken er in de Nieuwe Kerk bij de bijzetting van koningin Juliana en prins Claus? Dit rijk geïllustreerde boek geeft een uniek overzicht van alle gebeurtenissen rond uitvaarten van de vorsten en vorstinnen van het Huis Oranje-Nassau in de laatste twee eeuwen. Voor het eerst zijn alle overdenkingen die tijdens de uitvaartplechtigheden werden gehouden gebundeld. De auteurs beschrijven welke voorgangers spraken, maar verzamelden ook tal van andere wetenswaardigheden over de periodes van rouw aan het hof. Dr. Leon van den Broeke belicht de achtergronden van lijkredes door de eeuwen heen.

Het fraaie kijk- en leesboek "Koninklijk afscheid" over alle koninklijke uitvaarten is donderdag 11 april 2019 gepresenteerd. Via onderstaande link kunt u de bijeenkomst alsnog terugkijken.

https://bit.ly/2DcuitI

Een mooie avond met bijdragen van dr. Paul Rem, dr. Leon van den Broeke, David Hakkenberg en mr. drs. Pieter Verhoeve. 

 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

‘Koninklijk afscheid’ is een rijk geïllustreerd boek, dat een uniek overzicht geeft van alle uitvaarten van vorsten en vorstinnen van het Huis van Oranje-Nassau in de laatste twee eeuwen. Zomaar een a... + lees meer


B.S. van Groningen in Eilandennieuws op 22-08-2019

Ook interessant