• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Behouden in de vrijstad; e-Book

Acht preken over de vrijsteden

Auteur(s): ds. A. Schot

Kohlbrugge schrijft in zijn bekende Schriftverklaringen bij Exodus 21 over de vrijsteden het volgende: Daar nu deze instelling der vrijsteden, evenals alle instellingen en ceremoniën der wet, ons op Christus wijst, kan het uw geloof zeer versterken en uw zielen lieflijk vertroosten, de bijzonderheden van deze Goddelijke instelling na te gaan, en te vernemen, wat de Heilige Geest ons daardoor leren wil.

Eenieder, die deze geestelijke lessen persoonlijk kent, zal zich met Kohlbrugge verwonderen over de veelheid van onderwijs die er ligt in het Evangelie van de vrijsteden. De auteur geeft eerst aandacht aan de vrijplaats bij het altaar, vervolgens gaat hij in op de betekenis van de vrijstad naar aanleiding van Jozua 20. Daarna neemt hij ons mee langs de zes vrijsteden. Deze zes steden zijn als het palet van een schilder waarmee de veelkleurigheid van Christus wordt geschilderd. Degenen die zichzelf niet als een geestelijke doodslager kennen, zullen geen dierbaarheid in de Vrijstad Christus zien. Voor geestelijke doodslagers zijn deze meditaties als een heenwijzing naar de enige veilige Schuilplaats.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

De auteur is predikant van de Gereformeerde Gemeente te Nunspeet. De opgenomen preken over de vrijsteden zijn gehouden in Nunspeet in de zomer van 2016. Het bijzondere is dat er na de eerste twee... + lees meer


Bewaar het Pand in Bewaar het Pand op 09-01-2018

Ook interessant