• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De Heidelbergse Catechismus

2 delen

Auteur(s): ds. B. Smytegelt
Pagina's: 900

Ds. B. Smijtegelt was zeer geliefd bij Gods volk. In zijn preken vonden zij voedsel voor hun zielen. Zijn preken zijn velen tot zegen geweest. Daarbij is het zeker een Catechismusverklaring die niet aan tijd gebonden is.
Al vele jaren bestaat de Catechismusverklaring van ds. B. Smijtegelt uit een fotografische herdruk, welke overgezet was naar de uitgave uit 1747. Lastige zinsopbouw, lange zinnen en veel verouderde woorden maken het moeilijk om deze verklaring te lezen, zowel persoonlijk als in de leesdiensten. Vandaar dat er nu een nieuwe uitgave het licht ziet welk breed toegankelijk is en (weer) door velen gelezen kan gaan worden. De aangehaalde Bijbelteksten zijn aangepast aan de editie van de GBS.
Om zoveel mogelijk recht te doen aan het oorspronkelijke werk is bij de bewerking de opzet ervan gehandhaafd. Ook de zinsopbouw is zoveel mogelijk intact gelaten. Om het lezen te vergemakkelijken zijn wel al te lange zinnen 'geknipt' en is de woordvolgorde soms veranderd. Woorden die niet meer gebruikt worden of nu een andere betekenis hebben zijn vervangen door hedendaagse.
Daarnaast zijn voor de leesbaarheid de punten van de preek toegevoegd op de plaatsen waar dat aangegeven is of op plaatsen waar dat het meest 'pasbaar' is. In de huidige spelling overgezet door dhr. G.G.M. Janssen te 's-Gravendeel.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook interessant