• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De levendmakende kracht van Gods beloften

Een oude preek met een actuele boodschap

Auteur(s): Johannes Teellinck
Pagina's: 91

Johannes Teellinck (1623-1674) stond in zijn tijd bekend als een welsprekend, maar vooral krachtig en ijverig prediker. Hij richtte zich in zijn bediening voornamelijk op het gewone volk. Een van zijn preken is bewaard gebleven en wordt nu opnieuw (hertaald door C. Bregman) uitgegeven volgens de oorspronkelijke druk van 1661. Het thema van zijn preek over Psalm 119:50 is dat Gods beloften het beste medicijn vormen om geestelijk doden op te wekken en dorheid in het geestelijk leven tegen te gaan. Na een korte uitleg van de tekst en een toelichting op de boodschap van de tekst, volgt een toespitsing op de praktijk van het christelijke leven.

Deze boodschap over de kracht van Gods beloften is net als 350 jaar geleden ook in onze tijd van het grootste belang.

Johannes Teellinck was de jongste zoon van Willem Teellinck, de bekende predikant in Middelburg en schrijver van vele praktische vroomheidsgeschriften. Johannes ging geheel in de voetsporen van zijn vader.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Ds. Johannes Teellinck (1623-1674), jongste zoon van ds. Willem Teellinck, ging in het voetspoor van zijn vader: toespitsing op de praktijk van het christelijke leven (=de heiligmaking). + lees meer


Drs. I.A. Kole in Reformatorische Omroep op 19-08-2016

Ook interessant