• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Deelgenoot van een kantelende tijd; E-Book

Een persoonlijke terugblik

Auteur(s): dr. ir. J. van der Graaf

Deelgenoot van een kantelende samenleving. In een ‘persoonlijke terugblik’ beschrijft de oud-algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond de kerkelijke en maatschappelijke ontwikkelingen in de tweede helft van de twintigste eeuw. In het voortschrijdende proces van ontkerkelijking en ontkerstening kwam het christelijk geloof van een meerderheids- in een minderheidspositie. De auteur brengt die kanteling concreet in beeld en geeft vervolgens aandacht aan de ontwikkelingen inzake het belijden van de protestantse kerken, de kerkelijke herverkaveling (heling en deling) en de herzuiling op het gebied van de christelijke maatschappelijke organisaties. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de gereformeerde gezindte. In een slothoofdstuk kijkt de auteur naar de toekomst.
Hoewel het boek geen biografie is, is het eerste hoofdstuk wel biografisch en bevat het boek wel tal van biografische momenten, terwijl de terugblik in hoofdzaak die gebeurtenissen of verschijnselen betreft, waarbij de auteur zich ten nauwste betrokken wist en die hij vanuit eigen visie beoordeelt.
Bij elke hoofdstuk is een lijst gevoegd met publicaties, die de schrijver gedurende al die jaren hebben gediend om zich te verdiepen in de zaken die hij aan de orde stelt.      

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

De schrijver, oud-algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond, blikt in dit goed leesbaar en leerzaam boek terug op kerkelijke en maatschappelijke ontwikkelingen in de tweede helft van de 20ste eeuw... + lees meer


drs. I. A. Kole in Reformatorische Omroep op 06-02-2020

Zo’n dertig jaar, van 1972 tot 2002, was dr. ir. J. van der Graaf algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond binnen de Nederlandse Hervormde Kerk. Het waren drie decennia waarin zich op kerkelijk e... + lees meer


dr. W. Fieret in Reformatorisch Dagblad op 07-03-2015

Ook interessant