• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Een mier op je bord

Kinderen leren wat mooi is

Auteur(s): Ineke de Jong-den Hartog

Ieder kind is een kunstenaar, wordt weleens gezegd. Veel kinderen zijn inderdaad creatief. Ze houden van knutselen, zingen of van voorlezen en verhalen vertellen. Maar ouders en leerkrachten moeten kinderen wel begeleiden bij de vorming van hun creativiteit.

Hoe kun je zorgen voor een sfeer waarin ruimte is voor kunst en cultuur en waarin kinderen hun creatieve talenten kunnen ontwikkelen? Dat begint eenvoudiger dan veel mensen denken.

 

Dit boek geeft handvatten om kinderen en kunst bijeen te brengen. Met behulp van herkenbare situaties, prikkelende vragen en concrete tips kunnen ouders en leerkrachten al snel aan de slag. Daarnaast biedt het boek een stukje bezinning op de vraag hoe christenen met creativiteit, kunst en cultuur om kunnen gaan.

Bij het boek is gratis extra materiaal te vinden op de website www.inekedejong.nu onder het kopje ‘Een mier op je bord’.

Klik de link aan en kijk naar het filmpje waarin de auteur Ineke de Jong over haar boek verteld.

 

https://www.youtube.com/watch?v=IPWs6tzgD7w

 

 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Hoe reageer je als ouder op een kind dat zijn tekening laat zien? Kun je kinderen muzikaal vormen als je zelf geen enkele noot kunt lezen? Waar haal je goed leesvoer voor je boekenwurm vandaan? Dit zi... + lees meer


Anja Helmink in Reformatorisch Dagblad op 06-09-2018

Op enthousiaste, aanstekelijke manier geeft de auteur informatie, handvatten en praktische tips voor het begeleiden van kinderen bij de vorming van hun creativiteit. + lees meer


De Hervormde Vrouw in De Hervormde Vrouw op 06-02-2020

Ook interessant