• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Eredienst aan huis; E-Book

De verrassende wereld van thuislezers en gezelschapsmensen

Auteur(s): Huib de Vries

Aan belangstelling voor gezelschapsmensen en thuislezers uit het verleden ontbreekt het niet in de gereformeerde gezindte. Maar hoe staat het met hun volgelingen? Door Eredienst aan huis biedt Huib de Vries een unieke inkijk in het leven en denken van (voormalige)  thuislezers in de 21e eeuw. Met een opvallende openheid vertellen ze over hun motivatie om thuis te lezen, de kritiek die dat bij kerkelijke omstanders oproept, de moeizame verhoudingen tussen thuislezers onderling en de strijd die aansluiting bij een kerkelijke gemeente kan veroorzaken. Interviews met echtparen bij wie gezelschap wordt gehouden, geven een beeld van het hedendaagse gezelschapsleven. De vraaggesprekken met een drietal hervormde predikanten hebben een evaluerend karakter. Wat kunnen de kerken van thuislezers en gezelschapsmensen leren? En omgekeerd.

Huib de Vries (1961) werkt als redacteur voor de Erdee Media Groep. Hij publiceert in het tijdschrift Terdege en het Reformatorisch Dagblad.

 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Wie opgegroeid is in een wereld waarin psalmen op hele noten werden gezongen, komt daar nooit meer vanaf. Voor sommigen is dat een straf, ik koester het maar. Ik heb over de religieuze kanten van mijn... + lees meer


Teunis Bunt in Bunt Blogt op 16-06-2016

Ook interessant