• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Met Christus te zijn; E-Book

Gedachten over het sterven

Auteur(s): Richard Baxter

In het zicht van de naderende dood schreef Richard Baxter zijn Dying Thoughts (Gedachten over het sterven), een geschrift waarin hij zichzelf bemoedigt, opwekt en troost. Hij kijkt terug op zijn moeitevolle, maar ook rijke leven en blikt vooruit op de komende dood en het leven daarna. Wij horen hem worstelen met zijn twijfels en benauwdheden wanneer hij oog in oog staat met de eeuwigheid en ziet op zijn zondige hart. Hij beproeft zichzelf en onderzoekt hoe hij tegenover God staat.

In een overvloed aan mooie gedachten roept Baxter zichzelf (en zijn latere lezers) op, minder van de voorbijgaande wereld te houden en meer te verlangen voor altijd bij de Heere te zijn en zich met deze gedachte te vertroosten.

Heere, ik heb in hoop geleefd, ik heb gebeden, gewerkt, geleden en gewacht in hoop, en door Uw genade zal ik in hoop sterven.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Het is even wennen, maar ook bij de puriteinen is het niet alles goud wat er blinkt. Dat geldt bijvoorbeeld voor Richard Baxter, predikant in de Engelse stad Kidderminster. Hij wordt gezien als een be... + lees meer


J. van 't Hul in De Saambinder op 21-01-2016

Ook interessant