• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Met je kind praten over het geloof

Auteur(s): drs. Aline Hoogenboom, Marieke Post-de Bel MSc
Serie: Christelijke opvoeding

Met je kind in gesprek over het geloof: je wilt het heel graag, maar hoe pak je het aan? Hoe breng je een gesprek op gang? En hoe breng je verdieping aan? Hoe kom je erachter welke vragen er leven in het hart van je kind? En wat doe je als je zelf niet zo’n prater bent? Op deze praktische vragen vind je in dit boek een antwoord.

We gaan ook een stapje verder. Want als je in gesprek wilt over zo’n diep en persoonlijk onderwerp als het geloof, heb je daarvoor een basis van veiligheid en wederzijds vertrouwen nodig.

Een gesprek met een peuter verloopt anders dan een gesprek met een puber. Daarom wordt er aandacht gegeven aan specifieke aandachtspunten voor verschillende leeftijden.

 

Klik de link aan en kijk naar het filmpje waarin de auteurs drs. Aline Hoogenboom en Marieke- Post - de Bel over hun boekje vertellen: https://www.youtube.com/watch?v=Ap18nwft2xM

 

Serie Christelijke Opvoeding

De serie Christelijke Opvoeding is geschreven vanuit een pedagogische visie: het opbouwen van een veilige gehechtheid tussen ouders en kind. We proberen in alledaagse – mooie én moeilijke - situaties kinderen te begrijpen in hun doen en laten. Als je je kind beter begrijpt, in alle ontwikkelingen die het doormaakt, weet je ook beter wat je kind nodig heeft en hoe je het beste op hem kunt reageren. Dit helpt kinderen om zich veilig te voelen bij hun ouders. Die basis van vertrouwen heeft een kind nodig om zich te ontwikkelen: in het uiten van zijn emoties, in contacten met anderen, in het durven van nieuwe dingen en nog veel meer. Deze basis in de dagelijkse opvoeding geeft ook een veilige ruimte om te vertellen én voor te leven Wie God is.

 

In de boekjes staan suggesties, vragen en verwerkingen voor het gebruik in een opvoedkring.

In 1991 kwam het eerste deeltje uit van de serie Christelijke Opvoeding onder redactie van dr. J. Stolk. Na tien deeltjes in de eerste serie, kwamen er in 2011 en 2013 twee Handboeken uit over de opvoeding van schoolkinderen en pubers. In 2015 is gestart met een nieuwe serie van kleine deeltjes rond de christelijke opvoeding. De huidige redactie wordt gevormd door Marieke Post en Aline Hoogenboom.

 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook verschenen in de serie Christelijke opvoeding

Ook interessant