• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Pastorale ontmoetingen

Refecties op het pastoraat

Auteur(s): ds. H. Zweistra
Pagina's: 100

God roept ‘mensjes uit het stof’ om Hem op een ambtelijke wijze te dienen in Zijn Koninkrijk. Dat is geen geringe zaak! Wie is tot deze dingen bekwaam? Ambtsdragers krijgen te maken met ‘vogels van diverse pluimage’. In Pastorale ontmoetingen letten we eerst op de ‘geroepen ambtsdrager’. Daarna staan we stil bij ontmoetingen met kleurrijke personen.

Bewust heb ik gekozen voor mensen met een uniek karakter. Het is namelijk nodig als ambtsdrager om met empathische voorzichtigheid en omzichtigheid te werk te gaan. Echt pastoraat is daar waar de ander zich in zijn uniciteit gerespecteerd weet. Dat vraagt van de bezoekende ambtsdrager veel zelfverloochening. Maar juist in die weg kan er ruimte komen voor het Woord!

 

Ds. H. Zweistra is predikant van de hersteld hervormde gemeente in Nederhemert. Eerder diende hij de hervormde gemeenten te Wouterswoude, Maartensdijk, Leerbroek en Elspeet.

 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

In de Camera Obscura van Hildebrand figureert een zekere Robertus Nurks. Aan hem danken we de gevleugelde term Een onaangenaam mens in de Haarlemmerhout. Hij zond aan Hildebrand, zijn oom, frequent... + lees meer


ds. A. Beens in Reformatorisch Dagblad op 12-01-2016

‘Pastorale ontmoetingen’, bezinning op het pastoraat, door ds. H. Zweistra. Uitgegeven bij De Banier onder ISBN nummer 9. 789. 462. 783. 850. De prijs is € 9, 95 + lees meer


B.S. van Groningen in Eilanden-nieuws op 27-11-2015

Ook interessant