• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Aangespoeld geluk

Lenne gaat als vrijwilligster werken in het kamp Moria op Lesbos. Al meteen bij het lezen van de proloog word je het verhaal ingezogen. Het raakt je wanneer je leest over een meisje dat een schipbreuk heeft meegemaakt en op de wal haar laatste adem uitblaast. Haar ouders zijn in de menigte zoekgeraakt.

Lenne wordt daarna bij een vrouw geroepen die tijdens de overtocht over zee weeën heeft gekregen en nu in een geïmproviseerde kraamkamer bevallen moet. Kort daarvoor zijn ze met een rubberboot aangespoeld en ternauwernood aan de dood ontsnapt. Dat is het moment dat Lennes hart breekt en het tegelijkertijd verliest aan Lesbos. En aan al die hulpbehoevende mensen die snakken naar hulp, troost en aandacht. Om die reden gaat Lenne enkele jaren later terug naar Lesbos. Daar ontmoet ze Shadi, het jongetje dat ze geholpen heeft bij de geboorte en dat kort daarna zijn moeder heeft verloren. Zijn vader, Yassin, werkt op de dokterspost als vertaler en probeert zo goed mogelijk voor Shadi te zorgen.

Lenne weet dat een relatie tussen hulpverleners en vluchtelingen verboden is. Daarom vecht ze tegen de gevoelens die langzaam maar zeker groeien voor Yassin.

 

Lees verder op Boekenmening.net

Aangespoeld geluk

Tonja Versluis-...+
vanaf 1349