• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Als het tegenzit

‘Hoe is dat kromme in de wereld gekomen? De Bijbel is daar helder over. De oorzaak is de zonde’. Evert Barten heeft al verschillende grote theologische werken voor jongeren en ouderen toegankelijk gemaakt. Opnieuw is hij in de ‘pen geklommen.’

Barten heeft het bekende werk van Thomas Boston, ”Het kromme in het levenslot”, op een eenvoudige en aansprekende wijze bewerkt in vraag- en antwoord-vorm. Barten schrijft in zijn verantwoording de reden waaróm hij dit boek geschreven heeft: ‘Steeds meer jongeren kampen met (psychische) problemen. Dat kan van alles zijn: scheiding, verwaarlozing, misbruik en prestatiedruk’. Om hen ten dienste te staan, heeft hij dit werk eenvoudig herschreven zodat jongeren én ouderen hiervan kennis kunnen nemen. Het boek geeft antwoord op de vraag waarom de Heere tegenslagen in het leven werkt. Het boek is verdeeld in drie hoofdstukken. Eerst gaat het over het herkennen van kromme wegen. Pastoraal neemt Barten de lezer mee langs  belangrijke en herkenbare vragen als: ‘Hoe kan ik iets wat krom is herkennen?’ En: ‘Hoe kan ik weten dat het moeilijke in mijn leven Gods werk is?’ Het tweede deel gaat over hoe je onder tegenslagen de Heere dienen mag en kan. Er wordt duidelijk geschreven wie ‘zachtmoedige’ en ‘trotse’ of ‘hoogmoedige’ mensen zijn. Wat maken ook Gods kinderen een krommingen mee. Soms is het ene nog niet voorbij en dient het volgende zich al aan. Leerzaam is daarom het laatste hoofdstuk, dat gaat over vernedering en verhoging. Eenmaal houden de krommingen op en worden Gods kinderen verhoogd. Dan is hij of zij pasklaar gemaakt voor de hemel.
Als laatste is er een oproep aan de doelgroep: ‘Dit boek is voor jullie geschreven’. Lees het en vraag of de Heere het voor jou gebruiken wil.

Als het tegenzit

Evert Barten
vanaf 1099