• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De groene reis van Pien en Gijs

Het reisbureau meldt dat de vakantie van Pien, Gijs en hun ouders naar Griekenland niet door kan gaan, omdat een deel van het vakantiepark door brand is verwoest. Dat komt door de opwarming van de aarde, vertelt hun vader.

Zo is het christelijke actieboek van de Kinderboekenweek voor de middenbouw van de basisschool qua onderwerp meteen actueel. Zelfs de lay-out past bij het thema van de Kinderboekenweek: tekst en tekeningen zijn groen.
Als alternatief gaat de familie op fietsvakantie in eigen land, en opa belooft dat hij voor elke kilometer een euro geeft. Van het  totaalbedrag mogen Pien en Gijs zonnepanelen of fruitbomen kopen. Of elk kind enthousiast wordt van dit doel valt te betwijfelen,  maar Pien en Gijs gelukkig wel.
De fietsvakantie start in Middelharnis en voert langs allerlei toeristische plaatsen op Goeree-Overflakkee en Zeeland. Pien en Gijs bezoeken het Watersnoodmuseum, spotten zeehondjes op de Grevelingendam en bekijken vogels in Stellendam. Dit deel van  Nederland is voor Biemond geen onbekend gebied, zo wordt al lezend duidelijk. De kleine kaartjes die aan het eind van een aantal hoofdstukken staan zijn leuk voor de volwassen voorlezers, maar zullen de doelgroep weinig zeggen. De boodschap van de groene reis van Pien en Gijs is duidelijk: ook in Nederland is heel veel leuks te beleven. De auteur hoopt dat haar lezers dat ook inzien:  "Wie weet word jij net zo groen als Pien en Gijs!”

De groene reis van Pien e...

Lianne Biemond
vanaf 749