• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De kerkgeschiedenis in 100 verhalen, deel 2

Dit is het tweede deel met 50 indrukwekkende levensverhalen van bekende en enkele minder bekende personen, waaronder zendelingen en martelaren, uit de kerkgeschiedenis van Nederland en enkele andere landen.

Deze verhalen zijn eerder verschenen in het familieblad Terdege en beslaan de periode van net na de Reformatie tot heden. De keus van de personen, waaronder ook enkele vrouwen, is in het algemeen evenwichtig. Gelet op de achtergrond van de doelgroep is het jammer dat wat betreft de 20e eeuw geen levensbeschrijvingen van bijvoorbeeld ds. L. Boone en ds. G.H. Kersten zijn opgenomen.

De verhalen zijn vlot geschreven en beginnen met een ’spannend’ gedeelte om de aandacht te trekken. Elk hoofdstuk bevat één of twee illustraties, terwijl in kaders achtergrondinformatie wordt gegeven. In verschillende hoofdstukken is onderaan de pagina ook een tijdbalk met jaartallen/belangrijke gebeurtenissen opgenomen. Dit boek, met een aantrekkelijke layout, is zeer geschikt om in het gezin voor te lezen, maar ook om vanaf een bepaalde leeftijd door de jeugd zelf gelezen te worden. Hopelijk nodigt het uit om zich meer in de kerkgeschiedenis te verdiepen.

De kerkgeschiedenis in 10...

Gisette van Dal...+
vanaf 2199