• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De kerkgeschiedenis in 100 verhalen, deel 2

In dit tweede deel staan de levensverhalen van bekende en minder bekende personen uit de kerkgeschiedenis vanaf de Reformatie tot nu. Het eerste verhaal gaat over Menno Simonsz, die het niet eens is met de kinderdoop en zich laat overdopen. Hij breekt met de kerk en is zijn leven niet meer zeker.

Hij verlangt ernaar dat Gods koninkrijk wordt uitgebreid maar verkondigt ook dwalingen. Hij zegt dat Jezus niet echt mens is geworden. Hij is de grondlegger van de Mennonieten.

Onder andere Willem van Oranje, prins Maurits, John Bunyan (schrijver van ‘de christenreis’) koning Willem 1, Isaäc da Costa, Abraham Kuyper. David Livingstone, Hudson Taylor, Richard Wurmbrand (een Joodse atheïst die op een bijzondere manier tot geloof komt en later predikant wordt) en Pieter Zandt komen aan bod.

Elk verhaal is voorzien van mooie illustraties en een informatief stukje in een apart kader in een andere kleur. Onderaan de pagina staat een tijdbalk die de geboorte- en sterfdatum van de beschreven persoon bevat en de belangrijke gebeurtenissen daartussenin. Een boeiend boek, uitgevoerd met hardcover, voor alle leeftijden.

De kerkgeschiedenis in 10...

Gisette van Dal...+
vanaf 2199