• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De kracht van het geloof

‘De kracht van het geloof’ is een Bijbels dagboek dat samengesteld is aan de hand van Bijbelverklaring van de bekende Engelse predikant Matthew Henry (1662-1714). Matthew Henry brengt op een pastorale wijze het leven van de geloofshelden uit de Hebreeënbrief dichterbij.
De schrijver van de Hebreeënbrief riep de Hebreeën op om in de moeilijke dagen waarin zij leefden, te volharden in het geloof en standvastig te blijven. Een oproep die ook tot ons komt in de 21ste eeuw.
In de lange rij van de geloofshelden uit Hebreeën 11 worden veel getuigenissen gegeven van hen die door de kracht van het geloof staande bleven. Juist uit het alledaagse leven van de daar genoemde personen blijkt wat de kracht van het geloof vermag. Door Gods genade zijn de gelovigen niet bezweken onder beproevingen, lijden, gevangenschappen en andere gruweldaden. De reeks van Bijbelse identificatiefiguren uit Hebreeën 11 is ook voor ons tot bemoediging en navolging.
Achterin zijn dagboekstukjes van de christelijke feestdagen opgenomen.
Dit boek is samengesteld door mevr. J. Kranendonk-Gijssen.
Dat dit dagboek mag dienen voor jongeren en ouderen tot onderwijs en bemoediging, bovenal tot uitbreiding van Gods Koninkrijk.

De kracht van het geloof;...

Matthew Henry
vanaf 1499