• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De niet verloren zoon

Onder de lezers zullen vast ook ouder(s) zijn die de pijn voelen van het feit dat één of zelfs meerdere kinderen de waarheid vaarwel hebben gezegd of zelfs met alle godsdienst gebroken hebben.

In dit boek beschrijft een vader dat hij 22 jaar gebeden/geworsteld heeft om het behoud van zijn verloren gewaande zoon. Op jonge leeftijd had James Burn jr. zware overtuigingen gehad die overgegaan waren. Daarna ’had hij net zo weinig godsdienst (zelfs wat het uiterlijke betreft) als dat een lijk leven in zich heeft’ (p. 27). Tien weken voor zijn overlijden op 36-jarige leeftijd aan een ernstige ziekte, werd hij door God in het hart gegrepen.
Op eenvoudige wijze beschrijft Burns sr. het werk Gods in de ziel van zijn zoon verheerlijkt. In het voorwoord van ds. J.A. Weststrate worden de wezenlijke zaken hiervan kernachtig weergegeven. De vader heeft zijn zoon eerlijk behandeld, omdat hij, vooral in het begin, bezorgd was of het werk wel in waarheid was. Dit boek, voor het eerst uit het Engels vertaald door R. Bolier, is geen doorlopend verhaal, maar bestaat voor een groot deel uit brieven van vader aan zoon, omdat die te zwak was voor een gesprek. Tevens bevat dit boek een korte beschrijving van het geestelijk leven van Burn sr. (door hem zelf beschreven in twee
brieven) en van zijn dochter Kate Burn. Een speciale aanbeveling voor dit boek lijkt me overbodig.
Iemand heeft 500 exemplaren vandit boek aan de Stichting Bethlehem geschonken. Wanneer het boek via de webshop van www.stichtingbethlehem.nl wordt gekocht, komt de gehele opbrengst ten goede aan het zendingswerk van genoemde stichting in Zuid-Afrika. Bij aankoop via de boekhandel is een deel van de opbrengst voor deze stichting.

De niet verloren zoon

James Burn sr.
vanaf 999