• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Drie dagen Max

Tijdens het bezorgen van de ochtendkrant botst de vijftienjarige Emma tegen de tien jaar oudere Max, een Amerikaan die achter de dief van zijn telefoon aanrent.

Vanaf dat moment fungeert Emma als gids van de jonge zakenman, wiens vlucht door een storm is geannuleerd. Er volgen drie dagen vol avonturen. Max Greendyk blijkt familie in Nederland te hebben, met wie hij geen contact heeft. Dankzij de  voortvarendheid van Emma komen ze uiteindelijk terecht bij Niek Groenendijk, een broer van Max’ overgrootvader. Van hem horen ze een aangrijpende familiegeschiedenis, waarvan het begin in de Tweede Wereldoorlog ligt. Dit verhaal, bijna een raamvertelling, vertelt over verdriet, pijn en verschillende keuzes binnen een gezin. De oude Groenendijk zegt: „Ik heb in mijn lange leven wel geleerd dat de kernwaarden van een echt christelijk leven vooral liggen in vergevingsgezindheid, barmhartigheid en zelfkennis.”
Deze young adult, die eerder als feuilleton verscheen in de GezinsGids, verrast door de snelheid van de gebeurtenissen. Het verhaal, in korte hoofdstukken afwisselend verteld door Max en Emma, leest vlot en is inlevend geschreven. Je voelt de pijn die Emma heeft over het overlijden van haar vader. Was de klap met zijn auto tegen een boom echt een ongeluk? En is de liefde die Emma en Max voor elkaar voelen door het leeftijdsverschil en de grote afstand niet onmogelijk? Koolmees brengt de vele gebeurtenissen samen in een verhaal dat voor ontspanning zorgt, maar ook belangrijke levenslessen meegeeft.

Drie dagen Max

Eeuwoud Koolmee...+
vanaf 999