• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Het cruciale onderscheid

De auteur werkte veertig jaar voor ‘Open Doors’ en bezocht veel islamitische landen. Hij weet dus waarover hij schrijft. In het boek ‘Het cruciale onderscheid’ worden veel verschillen tussen het christendom en de islam aangegeven.

Naast veel verschillen zijn er ook overeenkomsten. In het boek komt ook naar voren dat God en Allah niet hetzelfde zijn. De islam denkt ook heel anders over de kruisiging dan de Bijbel. 
We lezen op blz. 90 “Allah geef namelijk toe dat hij de mensen voor de gek heeft gehouden door de indruk te wekken dat Jezus aan het kruis is gestorven, maar in werkelijkheid zou dit niet zijn gebeurd. Christenen mogen dan wel denken dat Christus gekruisigd is, maar Allah bekent dat hij het zo liet lijken. De kruisiging is door zijn toedoen een schijnvertoning geweest en heeft in het echt nooit plaatsgevonden.
Allah is als het ware achterover gaan leunen en heeft toegelaten dat over een periode van 650 jaar na deze schijnvertoning op Golgotha mensen geloofden in de kruisiging en opstanding van Jezus Christus. Daarbij heeft hij geen enkele waarschuwende vinger opgestoken. Pas toen hij Mohammed met de boodschap van de koran stuurde, waarschuwde hij dat het niet waar was geweest. Allah stelde toen pas orde op zaken voor de wandorde die hij zelf gecreéerd zou hebben met de leugen over de kruisiging. Dit betekent dat Allah heeft bedacht dat het christendom op een volkomen verkeerde veronderstelling is gebaseerd, namelijk de kruisiging van Jezus.”
In Soera 4:157 en 158 staat ‘maar zij doodden hem niet en zij kruisigden hem niet, maar iemand die voor hen op hem leek.’ De profeet Isa zou gewoon naar de hemel zijn gegaan. Volgens de Islam laat de echte God Zich niet kruisigen. Wie zich wil verdiepen in de vele en grote verschillen die er zijn tussen het christendom en de islam kan in dit boekje daar veel over lezen.

Het cruciale onderscheid

Evert Schut
vanaf 1399