• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Het geheim van de bakker

In dit handzame vierkantje boek presenteert Anja Helmink verhalen van achttien grote en kleine hakkersfamilies uit heel Nederland, vanaf het begin van de twintigste eeuw tot nu. De verhalen zijn rijk geïllustreerd met oude foto’s en portretten van de ambachtelijke en industriële bakkers, en doen je beseffen hoeveel werk en liefde er in de productie van ons dagelijks brood wordt gestoken.
Tussen de bakkersverhalen staan recepten van de bakkerij in kwestie of uit oude receptenboeken, met sfeervolle foto’s. Die recepten betreffen niet altijd de specialiteit van de bakkerij uit het verhaal (die houden ze dus toch geheim!) maar wel andere lekkernijen zoals vlaai, appelstroop, allerlei koekjes, kaasballetjes, oliebollen, krentenbrood en volkorenbrood. Er zijn geen basisrecepten en vaktermen of ingrediënten krijgen niet altijd een verklaring; meestal kom je er toch wel uit. De inhoudsopgave is meteen ook het register van de recepten. ‘Het geheim van de bakker’ nodigt uit om zelf aan de slag te gaan, maar maakt ook nieuwsgierig naar de in de verhalen genoemde specialiteiten.

Het geheim van de bakker

Anja Helmink
vanaf 995