• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Het persalarm

Het zesde in de serie Campers, ‘bedoeld voor avontuurlijke jongens en meiden vanaf 10 jaar’, zoals op de achterkant van het boek valt te lezen, is speciaal geschreven voor het vijftigjarig jubileum van het RD. De auteur is journalist bij die krant.

De hoofdpersonen, de tweeling Sander en Rhodé en hun vriend Michiel, brengen met hun klas een bezoek aan het RD. Daar zorgt een bericht dat dierenactivisten de journalisten en hun redacteuren bedreigen, voor paniek. Zij vinden dat de krant niet op de goede manier over hen schrijft: ‘Reformatorisch Dagblad noemt onze daden een schande. Vanaf nu is het RD niet meer veilig. AAF’. De kinderen, die met hun ouders op een camping in de buurt van Apeldoorn verblijven, moeten daar natuurlijk alles van weten. Daardoor belanden ze in spannende én soms gevaarlijke situaties. Ze komen er bijvoorbeeld achter dat AAF All Animals Free betekent. ’t Is maar goed dat hun ouders niet altijd weten wat ze – soms ook ’s nachts – aan het doen zijn. En weten ze een aanslag op het RD-gebouw te voorkomen? Soms zijn kinderen van die leeftijd best slim… 

In het verhaal komen werkelijk gebeurde situaties voor, zoals het bedreigen van journalisten. Ook zijn twee personen duidelijk herkenbaar: EMG-directeur Cornell Heutink en RD-hoofdredacteur Steef de Bruijn. Inmiddels is ook het zevende deel van de serie verschenen: Het hunebed.

Het persalarm

Johan Leeflang
vanaf 799