• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Hij kent mij

Wie heeft er gelijk? Ouders of de leraren op school? Voor Silvia Tarniceriu werd dat een levensvraag. Het antwoord op die vraag bepaalde haar leven. Geen gemakkelijk leven, wel een goed leven. In het boek Hij kent mij! vertelt ze haar levensverhaal.

Silvia groeit op in een groot, christelijk gezin in Roemenië. Meerdere keren maakt ze mee hoe het gebed van haar vader, om de dagelijkse dingen, wonderlijk verhoord wordt. Op school steken docenten de gek met mensen die ‘geloven in een God die nog nooit iemand gezien heeft’. Dit verschil brengt Silvia in verwarring. Als ze God beproeft, door Hem om kleding te vragen, wordt haar gebed wonderlijk verhoord. Het neemt al haar twijfel aan Gods bestaan weg. Hij kent zelfs haar maat!

Dit boek is niet alleen het verhaal van wonderlijke uitreddingen en een vast geloofsvertrouwen. De omstandigheden zorgen voor diepe twijfel. Als Silvia haar geheugen kwijt lijkt te raken en zich geen tekst meer kan herinneren, raakt ze diep in de put. Tegelijk laat haar levensverhaal zien dat God Zijn kinderen nooit alleen laat. Op de moeilijkste momenten geeft Hij uitkomst!
Silvia’s verhaal laat zien hoe het is om als christen in een maatschappij te leven waarin voor het geloof in een onzichtbare God geen plek is. Het valt op dat Silvia dichtbij de Heere leeft. De ervaring dat God zelfs haar maat weet, zorgt ervoor dat ze al haar noden en zorgen bij Hem neerlegt. Het is soms niet helemaal duidelijk hoeveel tijd er tussen de verschillende hoofdstukken zit, of wat er in de tussentijd gebeurt. Daardoor is het verband tussen de hoofdstukken niet altijd direct duidelijk. Verder leest het verhaal vlot, het neemt je helemaal mee en tijdens het lezen voel je iets van de armoede, de afschrikwekkende martelingen, de diepe twijfel, maar vooral de Vaderlijke zorg van een God, die Zijn kinderen kent!

Hij kent mij!

Silvia Tarnicer...+
vanaf 1249