• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

IJskoud

Als Frank probeert de hoepel van zijn zusje Fleur van het dunne ijs te halen gaat het mis. Hij voelt een harde duw tegen zijn rug. Van schrik doet hij een stap naar voren…

Maar dat kan natuurlijk niet, hij stond al op het randje. ‘Ahhh’, gilt Frank en hij strekt zijn beide handen naar voren. Dan zakt hij door het ijs.

Helemaal kopje onder in het ijskoude water. Proestend komt hij weer boven en klimt zo snel hij kan op de kant. Druipend en rillend en ijskoud.

Wie doet zoiets? Frank is er van overtuigd dat iemand hem duwde. Wie is de dader? Samen met zijn vriendinnetje Rinke gaat hij op onderzoek uit. Bob helpt ook mee. Hij woont vlakbij de plek waar het gebeurde. Van hem mocht Frank droge kleren lenen toen hij uit het water kwam.

Ze gaan samen de buurtbewoners langs om te informeren of iemand iets heeft zien gebeuren. Dat valt een beetje tegen. Maar als ze bij het huis van Machteld komen wordt dat anders. Zij heeft een camera hangen waarop de sloot precies te zien is. Als ze het filmpje willen bekijken wordt het wel spannend. Want waar is het SD-kaartje dat in de camera hoort? Heeft Bob er iets mee te maken? Hij zal toch Frank niet geduwd hebben? Lees zelf hoe verrassend dit afloopt.

Maarten Brand is er in geslaagd een leuk en spannend boek te schrijven voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Het verhaal is geschreven in korte zinnen en heeft grappige bijpassende illustraties van Sia Hollemans.

IJskoud

Maarten Brand
vanaf 749