• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

In love

Met ”In love” zet schrijfster Janco Bunt- Koster haar eerste stappen in het genre young adults. Eerder schreef ze boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Deze young adult is bedoeld voor oudere tieners (15+) en de auteur weet voor hen een goede toon te pakken te krijgen. Vanaf de eerste bladzijde trekt ze lezers het verhaal in met haar soepele schrijfstijl en levendige taal.

Bunt schrijft met veel gevoel voor detail en gebruikt mooie, doordachte beelden. De personages zijn herkenbaar en geloofwaardig en de thema’s die ze aansnijdt passen goed bij de doelgroep: verliefdheid, vriendschap en het omgaan met onzekerheid.
Saar (16) baalt als de jongen op wie ze stiekem verliefd is verhuist naar de kust. Gelukkig komt ze na een tijdje opnieuw iemand tegen die ze leuk vindt, maar die blijkt heel anders te zijn dan verwacht. Wat een teleurstelling! Om een beetje op adem te komen mag Saar met vriendin Liz naar een vakantiepark aan zee. En daar wacht haar een bijzondere verrassing…
Door het verhaal heen verweeft de schrijfster de kracht van het geloof. Vooral de oma van Saar speelt daar een rol in: zij probeert haar kleindochter te helpen bij de zoektocht naar haar identiteit. Alhoewel mooi beschreven, komt het hier en daar ook een tikkeltje wens- en rolbevestigend over, omdat oma wel heel voorbeeldig is. Hoe dan ook, ”In love” weet meiden aan te spreken en raakt de juiste snaar. Hopelijk blijft het niet bij deze ene jeugdroman, maar weet de schrijfster vaker de weg naar jongeren te vinden.

In love

Janco Bunt-Kost...+
vanaf 1049