• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Lijdzaam verwachten

De tweede brief van Petrus en de brief van Judas hebben een duidelijke horizon: ‘de dag des Heeren’. Dan zal het nieuwe Jeruzalem neerdalen op deze aarde. Daarop moet het leven van een christen zijn gericht. Déze dag moet hij lijdzaam (geduldig) verwachten.

Waarom lijdzaam? De levensweg op aarde is allerminst gemakkelijk, De weg naar Sion is een smalle weg, omgeven door veel gevaren. De christen moet daarom macht geven op het ‘profetisch Woord dat zeer vast is’. Zijn roeping en verkiezing ‘vastmaken’, en opwassen in de genade en kennis van de Heere Jezus. 
Hij moet waakzaam zijn en allerhande dwalingen onderkennen. Hij moet zich niet laten leiden door het verduisterde verstand, maar vasthouden aan wat God heeft beloofd, namelijk ‘nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, in dewelke gerechtigheid woont’.
De schrijver behandelt beide brieven op een toegankelijke manier. Telkens trekt hij lijnen naar andere gedeelten uit de Schrift en naar het persoonlijke leven. Gespreksvragen aan het eind van ieder hoofdstuk geven goede mogelijkheden tot bezinning en gesprek. Deze uitgave ‘Lijdzaam verwachten' is een vervolg op ‘Lijden en verblijden’. Aan het eind van dit boekje is een literatuurlijst opgenomen voor verdere studie. 

Ds. Zondag eindigt zijn bespreking met de volgende zinsnede: ‘Het is mijn wens dat al het voorgaande uw hart begerig heeft gemaakt om de Heere te kennen, om gereinigd te zijn door het bloed van Christus, om mét Hem te leven. Dan komt er ook een verlangen om eeuwig bij de Heere te mogen zijn. Heerlijk is dit uitzien van de Kerk, vertolkt in het slot van de Nederlandse Geloofsbelijdenis (art. 37). Lees het zorgvuldig! 

Lijdzaam verwachten

ds. W.A. Zondag
vanaf 1149