• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

No worries

In haar nieuwe young adult ”No worries” gaat schrijfster Mirjam Schippers behendig in op vragen die onder veel jongeren leven. Wat doe je als je weinig geld hebt?

Is de keuze voor een vervolgopleiding wel de juiste en deel je je zorgen met anderen? Hoofdpersoon Rachel zoekt hierin haar eigen weg, waarbij het niet makkelijk is dat ze er een extra zorg bij heeft: haar zieke vader, voor wie ze veel opzijzet. Zo gaat ze niet op kamers ondanks de lange reistijd naar de pabo, want als mantelzorger is ze thuis nodig. Ze vindt het zelf heel logisch, maar is het dat ook?
Schippers schreef een hartverwarmend verhaal over een meisje dat aan alle verwachtingen probeert te voldoen en daardoor  zichzelf vergeet. Door de verschillende stevige thema’s had het verhaal wat (te) zwaar kunnen worden, maar door Schippers’ luchtige en directe verteltrant voelt het niet zo aan. ”No worries” is een boek met goed geschreven dialogen waarin meiden hun leefwereld kunnen herkennen en waarbij het christelijke perspectief nooit ver weg is. Wel is de schrijfstijl iets te beschrijvend, die had beeldender gekund. Ook kabbelt het verhaal halverwege een beetje. Ondanks deze kanttekeningen kan ”No worries” een waardevol meidenboek genoemd worden, waarin ter afwisseling eens niet de zoektocht naar een relatie of de liefde centraal staat.
Schippers geeft een mooi inkijkje in de belevingswereld van jongeren met alle onzekerheden en complexe gevoelens die bij de groei naar volwassenheid horen en breekt daarbij en passant een lans voor jonge mantelzorgers.

No worries

Mirjam Schipper...+
vanaf 1049