• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Openbaring begrijpen

Een boekje met een pretentieuze titel. Want het woord ‘begrijpen’ lijkt voor veel christenen toch wel het laatste woord dat ze associëren met Openbaring. Maar de auteur, o.a. columnist voor het Reformatorisch Dagblad, heeft zijn boek terecht zo genoemd.

Openbaring is immers geschreven voor eenvoudige gemeenteleden, niet voor wetenschappers. Dat maakt de auteur overtuigend duidelijk. Wat wel nodig is om Openbaring te begrijpen, is dat je rekening houdt met een aantal leeswijzers. Post heeft er zeven die hij na de inleiding op een heldere, toegankelijke en eenvoudige wijze beschrijft (zoals ook de rest van het boek), zoals ‘houd het  doel voor ogen’ en ‘begin bij het begin’, waarin hij de bedoeling van het boek Openbaring als troostboek voor de eerste hoorders uitlegt en toelicht, en niet als bijvoorbeeld een soort routekaart naar de wederkomst. Met behulp van deze leeswijzers wordt vervolgens stap voor stap Openbaring doorgenomen. Het doet denken aan het onder ons bekende boek van dr. M.C. Mulder, Het
Lam regeert, dat in 2000 uitkwam. De hoofdstukken zijn niet te lang, ongeveer vijf pagina’s per hoofdstuk. Op eenvoudige en geestelijk-nuchtere wijze brengt de auteur de inhoud van het Bijbelboek Openbaring helder voor het voetlicht. Dit boekje is uitstekend geschikt voor persoonlijke studie, maar evengoed voor Bijbelstudiegroepen en verenigingen. Als hulp daarvoor zijn aan elk besproken hoofdstuk uit Openbaring gespreksvragen toegevoegd. Wil je Openbaring beter begrijpen, dan is dit een mooie plek om te starten, alleen en samen.

Openbaring begrijpen

dr. S.D. Post
vanaf 899