• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Ruilen?

Wat is er veel nood in de wereld; honger, oorlogen, vluchtelingen, analfabetisme: te veel op te noemen. Wat ligt er ook een  pdracht voor de kerk, bijvoorbeeld door middel van het deputaatschap Bijzondere Noden, om hulp te bieden en in noden te voorzien.

Mevrouw Jannie Kranendonk-Gijssen heeft als voorlichter vele projecten van het deputaatschap mogen bezoeken. Haar  ervaringen, ook met kinderen ter plaatse, heeft zij vastgelegd in verhaalvorm in het boek ”Ruilen?”. Zij is daarin goed geslaagd.
Het boek geeft onze jongens en meisjes een inkijk hoe het is om als kind te wonen in een armoedig hutje omdat het huis van hun ouders verwoest is; om als kind met zijn ouders te vluchten omdat zij christen zijn; om als dove jongen op een dovenschool  onderwijs te ontvangen.
Het boek bestaat uit negen verhalen, waarin de verschillende vormen van hulpverlening door het deputaatschap aandacht krijgen. Maar het meest indrukwekkende in de verhalen is dat kinderen zelf aan het woord zijn. Het leven van de kinderen wordt heel dicht bij de lezer gebracht. De verhalen zetten de lezer aan het denken, zeker als wij mogen zien op de voorrechten die de Heere ons schenkt. Alleen al het feit dat we in vrijheid naar de kerk kunnen gaan, zonder dat iemand op je loert. In hoofdstuk 6 van dit boek blijkt dat naar de kerk gaan ook een angstig avontuur kan zijn, zoals in Jordanië. Onze vrijheid is een nooit genoeg te waarderen zegen. Ik hoop dat ouders dit mooie boek aan hun kinderen geven! Het is te wensen dat het boek bijdraagt aan het besef bij onze
kinderen dat zij hun naaste lief moeten hebben als zichzelf, aan het besef hoeveel wij onverdiend elke dag van de Heere  ontvangen, en ook aan het besef dat het goed is uit de overvloed die wij mogen hebben iets te geven aan hen die gebrek leiden.
Als het boek besteld wordt via httttps://www.bijzonderenoden.nl/ruilen is een groot deel van de opbrengst voor ons deputaatschap Bijzondere Noden.

Ruilen?

Jannie Kranendo...+
vanaf 749