• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Stem van de vrijheid

"Het is voor iedereen beter als je er gewoon een eind aan maakt. Je bent het leven niet waard.” Deze woorden hoort Merith, de hoofdpersoon van ”De stem van de vrijheid” in haar hoofd

Ze noemt deze stem Anna, en Anna beheerst haar hele leven. Anna vindt haar te dik, ze mag bijna niks meer eten en moet van Anna de hele dag bewegen. Hierdoor ontwikkelt Merith een eetstoornis. Ze wordt opgenomen in een kliniek, en het lijkt iets beter te  gaan. Maar eenmaal thuis gaat het bergafwaarts. De stem van Anna wordt sterker. Het gaat steeds slechter, tot Merith het  opgeeft.
”De stem van de vrijheid” is een aangrijpende roman over een 16-jarig meisje dat anorexia ontwikkelt. De schrijfster tekent een  realistisch beeld van de heftige strijd van Merith: ze wil wel eten, maar ze kan het eenvoudig niet. Opnames en gedwongen voedsel toedienen werken traumatisch voor haar. Merith snijdt zichzelf om de pijn te kunnen uiten. Je voelt als lezer de frustraties en de machteloosheid van de omgeving, de ouders en Meriths tweelingzusje. Anorexia kan levensbedreigend zijn. Merith is het leven moe. Maar ze weet dat ze voor God een moegestreden schaapje is, dat Hij veilig thuishaalt. De schrijfster laat zien dat anorexia een vreselijke psychische ziekte is, maar dat patiënten die ermee worstelen een groot geloof kunnen hebben. ”Stem van de vrijheid” is heel invoelend geschreven, rauw en realistisch, maar ondanks al het lijden zeker hoopvol. „Niets kan ons scheiden van de liefde van Christus.”

Stem van de vrijheid

Hanneke Stark-t...+
vanaf 1249