• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Tegen de stroom in

Ze was vastgebonden aan een paal in de zee, zodat ze tijdens de opkomende vloed zou verdrinken. Haar beulen probeerden haar over te halen om alsnog haar geloof in God af te zweren, maar ze faalden. De jonge Margaret verdronk in zee, terwijl ze haar God eerde.

Deze Margaret staat centraal in de roman ”Tegen de stroom in”. Ze leefde in Schotland in de zeventiende eeuw, waar een hevige  vervolging was tegen iedereen die weigerde om de koning als hoofd van de kerk te eren. Deze mensen werden covenanters genoemd en hadden zwaar te lijden onder een vervolging ten tijde van koning Charles II. Margaret koos als jong meisje voor het covenant (verbond), waarop ze moest onderduiken. Uiteindelijk werd ze opgepakt en veroordeeld tot de dood door verdrinking.
De schrijfster weet in deze youngadultroman op een fijngevoelige wijze het dagelijks leven in Schotland weer te geven. De strijd onder de kerkgangers was groot. In hoeverre was er sprake van burgerlijke ongehoorzaamheid aan de koning, of was het juist gehoorzaamheid aan God wanneer iemand zich aansloot bij het covenant? Deze historische roman is gebaseerd op het leven van Margaret Wilson; alle gebeurtenissen hebben echt plaatsgevonden. Pas met de komst van een nieuwe koning wonnen de Schotten deze strijd, nadat velen vermoord en koelbloedig omgebracht waren. Een bemoedigende roman over het leven van gelovigen in het ruige Schotland, het dagelijkse leven vol angst en de overwinning van het geloof in God.

Tegen de stroom in

Hope Irvin Mars...+
vanaf 1349