• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Toekomst vol muziek

Als vader en moeder wil je het allerbeste voor je kind. En meestal ben je ervan overtuigd dat jij als ouder je kind het beste kent en daarom hem het beste kunt verzorgen. Maar wat als het eenvoudigweg al je krachten te boven gaat?

Durf je je kind dan los te laten en aan anderen over te geven? Deze worsteling is de rode draad in het nieuwe boek van Janny den Besten. Zij tekent het leven van moeder Marjon, die samen met haar man Michiel de zorg draagt voor Eva. Eva is ernstig  gehandicapt en vraagt non-stop aandacht en zorg. Marjon komt totaal niet meer aan zichzelf toe en raakt overwerkt. Is het dan toch een betere keus om Eva naar een woonvorm te verhuizen? Wanneer blijkt dat ook Michiel het allemaal niet meer trekt, komen ze samen tot een moeilijke beslissing.
In ”Toekomst vol muziek” beschrijft Den Besten de complexe thematiek van het hebben van een kind dat anders is, gehandicapt. Ze laat de enorme hoeveelheid taken zien die daarbij komen kijken qua regelwerk en afspraken, maar bovenal laat ze de  psychologische kant ervan zien. Ook de impact van de zorg voor Eva op de rest van het gezin en de familie krijgt een plek. De pijn van het loslaten, de diepte van de overgave maar ook de ruimte die dan ontstaat is op een hele fijngevoelige manier verwoord. Zowel Marjon als Michiel weet zich gedragen door God. Hij zorgt voor hun kind. „Ze is veilig in Zijn hand.”

Toekomst vol muziek

Janny den Beste...+
vanaf 1349