• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Vleugels als een duif

Een hoge afkomst is niet altijd een onverdeelde zegen. Dat ondervond ook prinses Jeanne, dochter van Marguerite en Henri II, koning van Navarra.

Ze groeide in grote eenzaamheid op en werd verscheurd door twijfel: had haar moeder, die het christelijk geloof onderschreef en de hugenoten ondersteunde, gelijk, of toch haar vader, die rooms-katholiek was en Maria vereerde? Wanneer ze eenmaal zelf trouwt met Antoine en kinderen krijgt, wordt Navarra een plaats waar het Evangelie in al zijn volheid gepredikt wordt. Vele protestanten
in Parijs worden opgepakt en tot de brandstapel veroordeeld. Maar zoals monsieur Calvin zei: „Tegen de vijanden van God mocht alleen gestreden worden met gebed en geduld.”
Ook de jonge koning François is fel tegen de hugenoten. Wanneer het in 1560 Kerst is komt Jeanne openlijk voor haar geloof uit; tijdens de rest haar leven vaardigt ze wetten uit om dat geloof te beschermen en te versterken. ”Vleugels als een duif” is een  prachtige roman over de hugenoten en hun strijd om het geloof te behouden, ook als de dood dreigt. Christine Farenhorst neemt de lezer mee naar de 16e eeuw en geeft de kerkgeschiedenis van toen een gezicht. Het is het gebed van de schrijfster „dat de zoektocht van Jeanne de lezers het vertrouwen geeft dat God regeert over hun leven en dat dit boek hen zal uitdagen om hun behoud te werken met een blij en nederig gemoed.” Bij De Banier verscheen eveneens van deze schrijfster ”Een beker koud water”.

Vleugels als een duif

Christine Faren...+
vanaf 1299