• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Wat niet verloren is

Joske is een jonge vrouw met een groot, gevoelig hart. In haar werk als verpleegkundige raakt ze erg betrokken bij een van haar patiƫnten, Rosalie. Na een intensieve periode van zorg overlijdt deze patiƫnt, iets wat Joske diep raakt.

In haar persoonlijk leven krijgt ze ook een grote teleurstelling te verwerken: haar relatie met Marco loop stuk. Hij blijkt een andere geaardheid te hebben en ziet een leven samen met Joske niet meer zitten. Joske voelt zich verraden. Durft ze hierna nog wel iemand te vertrouwen?
Wanneer Joske tijdens een vakantie Hidde ontmoet, verandert alles. Hidde was getrouwd met haar patiënt Rosalie, waardoor ze een speciale band hebben. Maar heeft Hidde ook een relatie met God? In deze nieuwe roman van Nelleke Wander staan  verschillende actuele thema’s centraal, zoals homoseksualiteit en relaties, verlies en rouw. De schrijfster geeft op een realistische manier de gebeurtenissen en emoties van de hoofdpersonen weer, waarin lezers zich kunnen herkennen. Ze geeft daarbij geen eenvoudige oplossingen of dooddoeners. Het normale, dagelijks leven kan soms gewoon ontzettend moeilijk zijn.
Het geloof in Gods leiding is uiteindelijk het grote verlossende antwoord in de verhaallijnen. Hij trekt mensen naar Zich toe langs bijzondere, ongedachte wegen en laat ze niet meer los. En als Hij hen vergeeft, mogen ze ook zichzelf vergeven, om zo weer vooruit te kunnen kijken en een nieuwe start te maken. Deze roman zal bij de behoudende lezers zeker in de smaak vallen als het gaat om het taalgebruik en het gebruik van de Statenvertaling.

Wat niet verloren is

Nelleke Wander
vanaf 1049