• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Woestijnkind

Sahra uit ”Woestijnkind”, het nieuwe boek van Arna van Deelen, maakt deel uit van een nomadenvolk in Somalië. Door de droogte gaan er dieren dood en moet ze met haar familie op zoek naar voedsel en water.

Maar dan neemt haar vader een nieuwe vrouw, die Sahra als moeder aan moet spreken. Het leven van de tienjarige Sahra wordt steeds zwaarder: „Ze heeft licht nodig om het donker uit haar hart weg te jagen.” Dit licht komt als de stem van een zachte wind tot haar. Van Deelen legt in het nawoord uit: „Veel vervolgde christenen hebben geen Bijbel. God zoekt mensen vooral in de zachte wind van de Heilige Geest.” Sahra begrijpt dat die stem niet van Allah is. Het is de stem van Isa, van Jezus. Ze is opgevoed als moslim, maar ze wil luisteren naar de stem van Isa. Op een kinderlijke manier vertrouwt ze op God. Hiermee beledigt ze haar familie. Wanneer ze de opdracht van haar vader krijgt om te trouwen met de wadaad, de priester van Allah die al twee vrouwen heeft, besluit ze te vluchten. 

”Woestijnkind” is een deel in de serie ”Vervolgde Kerk”, waar meerdere schrijvers aan meewerken. Het land Somalië is op dit moment nummer twee op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Het verhaal van Sahra laat op een indringende manier zien wat het betekent om als christen te leven in Somalië. Maar ook dat God machtig is. Van Deelen heeft zich goed verdiept in Somalië. Door haar beeldende en inlevende manier van schrijven leef je mee met Sahra, maar proef je ook hoe zwaar het is om als christen in Somalië te leven. 

Woestijnkind

Arna van Deelen
vanaf 899