• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Woorden van wijsheid voor weduwen en weduwnaren

Dit is een klein boekje dat gaat over een teer onderwerp. Het bevat dertig korte hoofdstukken. In ieder hoofdstuk neemt ds. W. Visscher een Bijbeltekst als uitgangspunt om iets te schrijven over rouw en gemis als gevolg van het overlijden van dierbaren. In het Voorwoord merkt onze broeder op dat hij schrijft vanuit een doorleefde praktijk.
Sinds 18 februari 2015 is hij immers weduwnaar. Toen ik het boekje in handen kreeg, las ik veel herkenbare dingen. Een maand nadat zijn vrouw overleed, heeft de Heere ook mijn echtgenote weggenomen. Toen ik het gelezen had, heb ik het al mijn kinderen cadeau gegeven om het ook te lezen. Onze broeder tekent zo treffend dat door het sterven van geliefden het hele leven anders wordt.
Hij beschrijft heel concreet de werkelijkheid van wat rouw en gemis is en wat dat doet met een mens. De herinnering aan de overledene is er altijd en gaat overal mee, vaak niet zichtbaar of opgemerkt door anderen. Soms doet zich iets voor waardoor het gemis ineens in alle hevigheid wordt gevoeld. Daartegenover laat hij ook zien hoe rijk het Woord is aan troost en dat de Heere kan troosten in de grootste smart.
Ik volsta met één citaat dat mijzelf trof omdat het zo herkenbaar is: ‘Wat heeft het graf voor de nabestaanden diepe betekenis. Daar ligt immers het lichaam van een geliefde. Tijdens het leven konden we veel dingen delen. Na het sterven rest slechts een klein stukje grond. Daar kunnen de herinneringen komen en de tranen vloeien. Het graf brengt ook bij Hem Die de dood en het graf heeft overwonnen. Voor Gods kinderen heeft het graf niet het laatste woord. Het is een doorgang naar het eeuwige leven’.
Neem en lees. Als u een weduwe of weduwnaar bezoekt en niet goed weet wat u zeggen moet, laat dan maar een exemplaar van dit boekje achter. De prijs is geen bezwaar en de inhoud is het waard om door te geven.

Woorden van wijsheid voor...

ds. W. Visscher
vanaf 749