• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Word wakker!

‘Ik weet niet hoe oud je bent. Ik weet wel dat je ooit zult sterven. De belangrijkste vraag uit je leven moet zijn: waar ga ik naartoe als ik sterf?’

Met deze woorden beginnen Gerjanne van Lagen en Johanne Lobbezoo het boekje ‘Word wakker!’. Ze zijn typerend voor het boekje. In 176 korte stukjes staat keer op keer de bekering centraal.

De auteurs baseerden zich daarbij op het boekje ‘Onbekeerd, wat doe je ermee’ van dominee W. van Vlastuin. In deze eigentijdse variant verwerkten ze de inhoud van dat boekje in korte, indringende dagboekstukjes die de belangrijkste levensvraag heel dicht bij jongeren brengen.

 

Het is te merken dat de auteurs jongere lezers op het oog hebben. Ze schrijven toegankelijk, met aansprekende voorbeelden en op de man af. Elk stukje beslaat hooguit een pagina, waardoor een volle agenda geen excuus is om het over te slaan. Een reflectievraag onder aan elk stukje daagt lezers bovendien uit om zich te bezinnen op wat ze net hebben gelezen.

‘Word wakker!’ is een boek dat het verdient om gelezen te worden, zowel om de inhoud als vanwege de opzet. Ook ouderen en ouders kunnen er hun voordeel mee doen. Voor de prijs hoeven ze het niet te laten. Aanbevolen.

Word wakker!

W. van Vlastuin
vanaf 1049