• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

School met een hoge opdracht

Een geschiedenis van de eerste reformatorische scholengemeenschap in Nederland, de Guido de Brès te Rotterdam (1970-2020), en van het Wartburg College (1995-2020)

Auteur(s): Bart Jan Spruyt
Pagina's: 352
Vijftig jaar geleden, in augustus 1970, kwam in Rotterdam-Zuid de eerste reformatorische scholengemeenschap tot stand: het Reformatorisch Atheneum, later bekend geworden als de Guido de Brès. Vijfentwintig jaar later fuseerde deze school met de Revius, de Marnix en de De Swaef tot het Wartburg College. Dit boek vertelt de geschiedenis van deze school: van de enthousiaste pioniers uit de eerste periode, die zichzelf tegenover de Nederlandse samenleving, de politiek en de eigen achterban moesten defi niëren, tot de bestuurders die een antwoord moesten geven op de vraag in hoeverre de opgelegde onderwijsvernieuwingen met de eigen reformatorische identiteit verenigbaar waren, tot de meest recente periode waarin de school ‘school in de stad’ wil zijn maar een streep wil trekken bij het moderne gelijkheidsdenken.
+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Hoe geef je gestalte aan de dure plicht om de jeugd toe te rusten voor een leven als christen in een ontkerstende samenleving? Bart Jan Spruyt geeft in ”School met een hoge opdracht” een eerlijk versl... + lees meer


Ds. C.J. Meeuse in Reformatorisch Dagblad op 23-03-2021

Ook interessant