• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Duurzame en integrale geneeskunst

Ethische beoordeling vanuit een christelijke levensvisie

Auteur(s): dr. R. Seldenrijk
Pagina's: 640

Reguliere en complementaire (of alternatieve) geneeskunst lijken vaak tegenover elkaar te staan. Terwijl beleidsmakers en veel artsen complementaire geneeskunde afwijzen, is deze onder patiënten, ook in reformatorische kring, breed geaccepteerd. Dit boek wil bijdragen aan een verbreding van onze visie op zowel reguliere als complementaire geneeskunst. En daarmee aan een meer verantwoorde beoordeling en gebruik van verschillende behandelwijzen.

Duurzame en integrale geneeskunst geeft een globaal historisch inzicht in gezondheid en ziekten, geneesmiddelen en behandelwijzen. Hierbij komen ook natuurgerichte, homeopathische en levensbeschouwelijk bepaalde gezondheidszorg aan de orde. De auteur beschrijft de achtergrond van de meest bekende behandelwijzen en kijkt naar het behandelproces vanuit een christelijke levensvisie en vanuit de Tien Geboden.

Dit naslagwerk is voorzien van uitgebreide bronvermelding en een personen- en zakenregister.

Dr. R. Seldenrijk (1951) werkte in het UMC Utrecht en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarna was hij tot 2014 directeur van de Nederlandse Patiënten Vereniging.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook interessant