• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Het Geldweb; E-Book

Een kritische blik op de economie van vandaag en op onszelf

Auteur(s): W.J. de Potter

Het lijkt vaak of economie alleen maar over feiten gaat. Over werkloosheid, over schulden en over geld verdienen. Maar achter de feiten ligt een wereld van ideeën, overtuigingen, veronderstellingen en verhalen. Juist in de economie blijken normen en waarden een belangrijke rol te spelen. Dit boek toetst de heersende economische normen en waarden aan die van de Bijbel. Daarin is veel te vinden wat uiterst relevant is voor de economie van vandaag.

De auteur houdt de lezer ook een spiegel voor. Zijn we in staat onze eigen rol in het economische leven kritisch te bekijken? In hoeverre zijn we zelf verstrikt in het geldweb? Na ieder hoofdstuk zijn vragen opgenomen om de lezer verder te laten nadenken.

W.J. de Potter heeft bijna 25 jaar in en voor het bedrijfsleven gewerkt en is sinds 2007 werkzaam in het onderwijs als bestuurder van het Hoornbeeck College en het Van Lodenstein College.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Geld maakt niet gelukkig. Toch zijn veel mensen in de ban van de economie en van het geld. Ook kerkgangers. Om jongeren daarvoor de ogen te openen en hun te leren kritisch te kijken naar de economie v... + lees meer


dr. Johan Polder in Reformatorisch Dagblad op 18-09-2014

Ook interessant