• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Tegenstrijdige verlangens

Een andere kijk op secularisatie

Auteur(s): dr. M.J Kater (red.)

Bij secularisatie wordt vaak gedacht aan de teloorgang van de invloed van het christelijk geloof en de kerk. Niet zelden volgt dan een klaagzang over de buitenwereld. Maar secularisatie zegt misschien wel evenveel over wat er binnenshuis aan de hand is. Veel christenen worden heen en weer getrokken tussen dienst aan God en preoccupatie met de wereld die voorbijgaat.

Tegenstrijdige verlangens benadert het begrip secularisatie vanuit een verrassende invalshoek en laat zien dat het tijd is om tegenwicht te bieden. Is secularisatie misschien ook een kans, wanneer onze verlegenheid Gods gelegenheid blijkt te zijn?

Auteurs: ds. A. Beens, ds. W. Harinck, dr. P.C. Hoek, dr. A. Huijgen, dr. M.J. Kater, prof. dr. H.J. Paul, ds. J. IJsselstein.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Secularisatie of ontkerkelijking zijn twee verschillende zaken. Ontkerkelijking is dat er steeds minder mensen naar de kerk gaan. Secularisatie legt de wortels van dit proces bloot. We leven in West-... + lees meer


ds. W. Visscher in De Saambinder op 12-05-2016

Ook in de kerken wordt het woord ‘secularisatie’ geregeld genoemd en opgeschreven. Maar wat we bedoelen we daar nu eigenlijk precies mee? In dit boekje wordt het uit de doeken gedaan. Op een verrassen... + lees meer


C.J. Droger in De Wekker op 13-05-2016

Ook interessant